Ouder coaching

coaching_individueel

COACHING

OUDER BEGELEIDING bij opvoedings-, adoptievragen

Opvoeden is een hele klus en brengt voor ouders dikwijls vragen en onzekerheden met zich mee. Wanneer het gaat om geadopteerde of pleegkinderen vormt het niet opgroeien bij biologische ouders hierin nog een extra dimensie. De zorgen die (adoptie- en pleeg-) ouders uiten, vinden in de sociale en familiale omgeving niet altijd weerklank. Opmerkingen als ‘Och, dat heeft mijn kind ook’ worden dan als weinig behulpzaam ervaren.

Ouders en opvoeders ervaren in één of meerdere gesprekken met mij begrip en ondersteuning. Dit is gebaseerd op een gedegen kennis van problemen, die zich kunnen voordoen, evenals een groot aantal jaren ervaring in het werken met adoptie- en pleegouders en hun gezin.

Na een telefonische verkenning van de vragen die bij ouders/opvoeders leven, kijken we samen of ik behulpzaam kan zijn in het vinden en uitwerken van antwoorden daarop. Bij een positieve uitkomst maken we een inschatting van het aantal gesprekken dat hiervoor nodig zal zijn. Mocht het antwoord ‘nee’ zijn, dan kan ik meedenken over een eventuele verwijzing.

De Oorsprong heeft een contract met de gemeenten Apeldoorn, Brummen, Eerbeek, Lochem, Voorst en Zutphen.

REVIEWS

In korte tijd heb ik met behulp van Ria grip gekregen op de overgebleven thema's vanuit mijn jeugd en de stress die mij dat bleef kosten in mijn leven en mijn werk. Om van daaruit nieuwe keuzes te durven maken en mezelf meer te kunnen laten zien. De coaching was confronterend en bracht me direct bij de kern van mijn problematiek. Daarbij is Ria warm, liefdevol en zonder oordeel zodat ik de confrontatie met mezelf onder haar begeleiding aandurfde. Het leverde me inzicht in negatieve patronen en gedachten op, die ik inmiddels langzaam om durft te zetten in meer zelfvertrouwen, nieuwe keuzes en een positiever zelfbeeld. Dag en nogmaals mijn dank!   MM

Ria kan heel goed aansluiten, waarbij zij sterk op bewustwording en inzicht bij jezelf inzet. De tools die ze aanreikt zorgen ervoor dat je zaken op een andere, voor jouzelf betere, manier kunt aanpakken. Ze doet dit steeds op een warme, respectvolle wijze. Een betere coach dan Ria, kun je je niet wensen. AB

 

Ontwerp ellen-vormgeving.nl | Fotografie Iris Moonen fotografie