De Oorsprong

2019_oorsprong_foto2

DE OORSPRONG

In 2017 heb ik, Ria van der Vliet, de stap gemaakt zelfstandig, vanuit mijn eigen praktijk, De Oorsprong, individuele-, ouder- en teamcoaching en meerdere trainingen aan te bieden.

De HBO-opleiding Maatschappelijk Werk vormt de basis van mijn werk. Daarnaast heb ik opleidingen en cursussen gevolgd ter verdieping en uitbreiding van mogelijke werkwijzen:
- Training 'Hulp bij autisme en aanverwante contactstoornissen'
- NLP opleiding (practioner- en masteropleiding)
- Opleiding 'Emotioneel lichaamswerk'
- Cursus 'Coaching'
- Trainersopleiding 'Train de trainer'
- Trainer Mindfulness
- Trainerscursus ‘Zorgen voor getraumatiseerde kinderen’

Bijna 30 jaar ben ik werkzaam geweest als maatschappelijk werkende bij een zorgaanbieder van gespecialiseerde jeugdhulpverlening. Mijn expertise met betrekking tot trauma en gehechtheid heb ik vooral mogen opbouwen bij de ‘Therapeutische Gezins Verpleging’ (TGV) in de begeleiding van pleeg- en later ook adoptieouders en werkend vanuit een multidisciplinair team.

Eind 90-er jaren heeft een schaalvergroting plaats gevonden en is het TGV team onderdeel geworden van een grote zorgaanbieder met een aanbod van veel verschillende hulpvarianten. Hierdoor heb ik mij kunnen bekwamen in het geven van consultatie (aan opvoeders en collega hulpverleners) en kortdurende coaching trajecten.

Vanaf 2011 heb ik voor dezelfde organisatie gewerkt als intern coach, voor collega’s en teams, en trainer van de door mij ontwikkelde training 'Onvoltooid Verleden Tijd'; over opvoedondersteuning bij (problematische) gehechtheid en (complex)trauma, de thema’s waarin ik met name expertise heb opgebouwd.

 

Ontwerp ellen-vormgeving.nl | Fotografie Iris Moonen fotografie